In deze periode is het voor ondernemers belangrijker dan ooit om online goed zichtbaar te zijn. Maar hoe kun je social media precies gebruiken om je online zichtbaarheid te vergroten? Wij geven jou 3 tips die je op weg helpen om meer volgers te krijgen op Instagram, zodat je jouw online zichtbaarheid kunt vergroten.

  • Gebruik de juiste hashtags

    Op Instagram wordt er veel gezocht via # hashtags. Als ondernemer valt hier goed op in te spelen door hashtags te gebruiken die relevant zijn voor jouw content en doelgroep. Hiermee wordt het bereik vergroot en de zichtbaarheid bij jouw doelgroep. Start voordat je begint met Instagram altijd met een hashtag onderzoek. Zo zijn er verschillende tools die je hierbij kunt gebruiken, maar laat je vooral inspireren door jouw doelgroep. Wat zijn belangrijke zoekwoorden voor jou? Welke hashtags worden door jouw doelgroep gebruikt? Wil je opvallen? Gebruik jouw eigen unieke hashtag, zoals #zeldenrustmarketing.

“Wil je opvallen? Gebruik jouw eigen unieke hashtag.”

  • Unieke en persoonlijke content

    Kwaliteit boven kwantiteit! Het is belangrijk dat je zorgt voor een consistente aanwezigheid, maar ook unieke content. De momenten van aandacht op Instagram worden steeds korter. Wil je deze aandacht pakken? Post unieke, creatieve en probleemoplossende content. Plaats minimaal 3x per week foto’s van goede kwaliteit met een originele tekst en passende hashtags. Vergeet jouw content niet persoonlijk te maken en te delen op jouw Instagram verhaal!

  • Interactie met jouw volgers

    Goede interactie met je volgers is een must. Dit kan je bijvoorbeeld doen door ze direct te benoemen, zoals het re-posten van hun Instagram story. Ook is het leuk om promotie- of kortingsacties te organiseren. Heb je wel eens een Instagram poll gemaakt? Een goede poll stimuleert interactie, vergroot de betrokkenheid van jouw doelgroep en creëert binding.

Natuurlijk hebben wij meer tips & tricks waardoor jouw bereik via Instagram groter wordt. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meteen aan de slag gaan? Samen geven we jouw Instagram een boost.

Start today!