Content marketing, het creëren en publiceren van relevante content om de relatie met bestaande klanten te onderhouden, maar ook om potentiele klanten aan te trekken, is erg belangrijk. Ontbreekt het je soms aan bloginspiratie? In deze blog benoemen wij 10 onderwerpen waar je altijd over kunt bloggen!

 • Veel gestelde vragen

  Als klanten vragen hebben die meerdere malen worden gesteld is het een leuk idee om een blog te creëren waarin je de belangrijkste vragen beantwoord. Hierbij kun je denken aan een themablog waar je vragen over één thema gaat beantwoorden, of simpelweg de meest opvallende vragen die je hebt gekregen! Creëer hiermee je eigen FAQ!

 • Trends

  Aan het begin en het einde van het jaar zoekt men vooral naar nieuwe trends en ontwikkelingen. In jouw vakgebied kun je hier zeker voorspellingen uit opmaken, of een terugblik geven!

 • Inspireren

  Het is belangrijk om jouw klanten te blijven inspireren. Laat zien wat jij voor ze kan betekenen. Schrijf bijvoorbeeld project cases, zodat klanten kunnen zien wat jij voor andere bedrijven hebt gedaan. Of inspireer je lezers met ervaringen en successen.

 • Inhakers

  Schrijf relevante blogs over speciale dagen of gebeurtenissen en haak in op de actualiteit.

 • Samenwerkingen

  Natuurlijk werk ook jij wel eens samen met andere bedrijven of klanten. Je kunt leuke updates geven over de samenwerkingen, zodat je een persoonlijke band kan creëren met de lezers.

 • Reviews

  Door goede reviews zorg je ervoor dat potentiele klanten sneller overgaan tot kopen. Je kunt enthousiaste klanten vragen om een gastblog te schrijven of een interview met ze houden. Hierdoor kunnen zij hun ervaringen delen, waardoor lezers geïnteresseerd raken.

 • Tips

  Een ander helpen is altijd goed. Met tips waar jij veel ervaring over hebt kun je anderen een plezier doen. Schrijf bijvoorbeeld een blog waarin je 10 tips geeft over een bepaald onderwerp.

 • Artikelen delen

  Er zijn vast veel artikelen die jou hebben geïnteresseerd. Je kunt deze in een blog benoemen en omschrijven naar een eigen verhaal. Zo kun je vertellen wat je van dit artikel hebt geleerd, maar ook wat je er interessant aan vond.

 • Best gelezen blogs en populaire producten

  Maak een overzicht van jouw best gelezen blogs, zodat voor de lezer alles op een rijtje staat. Ook kun je schrijven over populaire producten en hier jouw ervaring over delen.

 • Collega’s aan het woord of rondleiding in je bedrijf geven

  Persoonlijke verhalen kunnen erg inspireren. Je kunt vragen aan je collega’s of zij wat willen vertellen over het werken bij jouw bedrijf. Of geef een rondleiding in je bedrijf. Vertel de lezers hoe het er bij jou aan toe gaat.

Hopelijk hebben we jou een beetje geïnspireerd en zien we jouw nieuwe blog verschijnen! Mocht je toch moeite hebben met het schrijven van blogs, dan kunnen wij jou natuurlijk altijd helpen!

Contact us!