16 juni 2015 Annette Zeldenrust

Webshop starten? Straal vertrouwen uit!

Bezoekers van uw webshop worden steeds terughoudender. Ze delen niet zomaar gegevens met de eerste de beste webwinkel en stellen het al helemaal niet op prijs om een product vooraf te betalen. Wordt het product wel op tijd geleverd? Is het wel origineel? Daarom is het belangrijk dat uw webshop vertrouwen uitstraalt. In dit blogartikel geven wij enkele tips om dit vertrouwen te creëren.

Unique Selling Points (USP’s)
Met USP’s maakt u uw webshop uniek. Waarom moet men juist bij uw webwinkel kopen? Benadruk vooral de voordelen voor de klant. Wat levert het hen op? Bijvoorbeeld: gratis verzending, gratis retourneren of 3 jaar garantie. Geef de USP’s een opvallende plek op de website en laat deze ook in overige online marketing activiteiten prominent terugkomen, bijvoorbeeld op social media of in de nieuwsbrief.

Over ons pagina
Veel potentiele klanten bekijken eerst de “over ons” pagina voordat ze een bestelling plaatsen. Met een goede “over ons” pagina kunt u het vertrouwen in uw webshop vergroten. Welk gezicht schuilt er achter de webshop? Een foto van uzelf, het team of het bedrijfspand vergroot het vertrouwen. Informeer de bezoeker over het ontstaan en de achtergrond van de onderneming. Investeer in het maken van professionele foto’s en gebruik niet teveel stockfoto’s.

Keurmerken
Bent u aangesloten bij keurmerken? Plaats de logo’s van de keurmerken duidelijk op uw website. Om voor een keurmerk in aanmerking te komen, moet uw webshop wel aan diverse eisen voldoen en dient u abonnementsgeld te betalen. Interessante keurmerken zijn het Thuiswinkel Waarborg Keurmerk en het Webshop Keurmerk.

Reviews
Op uw webshop kunt u zelf aangeven dat u betrouwbaar bent, maar het is veel waardevoller als anderen dit over u vertellen. Vraag daarom bestaande klanten of zij een review over uw webwinkel willen achterlaten. Hiervoor kunt u gebruik maken van de Feedback Company of Klanten Vertellen. Beide onafhankelijke diensten kunnen met uw webshop worden gekoppeld. Ook kunt u door gebruik te maken van reviews de bekende “sterren” in Google behalen.

Neem voor meer tips per e-mail contact met ons op: info@zeldenrustmarketing.nl

Tagged:

CONTACT


Neem voor nadere informatie contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar.