14 januari 2015 Annette Zeldenrust

Moet ik gaan linkbuilden?

Veel bedrijven vragen zich af: moet ik gaan linkbuilden? Het antwoord is: JA. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Linkbuilding staat voor het verkrijgen van inkomende links (backlinks) naar uw website. Hoe meer links naar uw website, hoe beter uw website door zoekmachines wordt gewaardeerd. Hierdoor wordt uw PageRank in Google hoger. Google geeft namelijk ‘stemmen’ voor uw webpagina op basis van het aantal inkomende links voor die pagina.

Linkkwaliteit
Een ‘stem’ krijgt u niet zomaar. De kwaliteit van de links is namelijk erg belangrijk. Beter gezegd: de kwaliteit van de pagina waarop uw link staat. Wanneer een pagina met een hoge PageRank, bijvoorbeeld een pagina op www.nu.nl, naar uw website linkt, zal Google deze ‘stem’ zwaarder meetellen dan die van een pagina met PageRank 0. De kwaliteit weegt bij linkbuilding zwaarder dan de kwantiteit.

Ankerteksten
Een ankertekst, ook wel anchortext, is de tekst van de link. Dit is te herkennen aan het vaak blauwe en onderstreepte woord of woordcombinatie. Google hecht veel waarde aan deze akertekst, omdat het vertelt waar de link over gaat. Voorkom dus links, zoals “klik hier” of “meer informatie”. Dit soort ankerteksten hebben nauwelijks invloed op een hogere positie in zoekmachines. Indien bedrijven u vragen om een link naar uw pagina te plaatsen, stel dan een goede ankertekst voor. Zorg voor variatie in ankerteksten. Hierdoor zal Google uw pagina weer iets beter positioneren.

Meer informatie?
Linkbuilding is een belangrijk, maar tijdrovend en continu proces. Er is goede software beschikbaar om dit goed bij te houden. Heeft u hulp nodig bij linkbuilding? Zeldenrust Marketing helpt u graag verder.

Tagged: , ,

CONTACT


Neem voor nadere informatie contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar.