4 augustus 2015 Annette Zeldenrust

Bloggen op LinkedIn

De blogfunctie van LinkedIn wordt steeds populairder. Inmiddels bloggen meer dan 1 miljoen mensen op LinkedIn. Op LinkedIn kunt u heel gemakkelijk bloggen. Geen domeinnaam registeren, geen blog bijhouden in bijvoorbeeld WordPress, maar gewoon teksten publiceren, links toevoegen, passende afbeeldingen uploaden of video en andere media toevoegen. Het is zelfs mogelijk om statistieken te bekijken, zodat u het effect van het bloggen kunt meten. Maakt u al actief gebruik van de blogfunctie van LinkedIn?

Waarom bloggen?
Bloggen kost tijd. Waarom is het dan toch de moeite waard om te gaan bloggen?

Bloggen is goed voor SEO & social media
Doordat uw website regelmatig nieuwe blogartikelen gaat bevatten, wordt deze beter gevonden in zoekmachines. Het is echter wel belangrijk dat uw blog de juiste zoektermen bevat, zodat uw website op deze zoektermen in Google naar voren komt. Blogs zijn interessante content om op social media te delen.

Bloggen zorgt voor betrouwbaarheid
Of u nu producten of diensten verkoopt, bloggen positioneert u als een expert. Door te bloggen laat u zien dat u kennis heeft over uw business en dat u deze kennis wilt delen met de doelgroep. Dit heeft invloed op uw betrouwbaarheid en het vertrouwen van de doelgroep in uw onderneming.

Bloggen levert klanten op
Uit onderzoek is gebleken dat interessante content een reden is voor mensen om een bedrijf te volgen. Het lezen van blogs zorgt ervoor dat men positief over uw onderneming gaat denken en dit geeft mensen een reden om terug te keren naar uw website of uw LinkedIn profiel.

Tips als u gaat bloggen op LinkedIn:
• Gebruik goede titels die matchen met het zoekgedrag van uw doelgroep.
• Laat uw blog aansluiten op de behoefte van uw doelgroep.
• Maak gebruik van passende afbeeldingen en/of overige media.
• Vergeet de call-to-action niet. Wat wilt u bereiken? Zorg dat uw doelgroep makkelijk contact met u kan opnemen of lok reacties uit, zodat er een leuke interactie ontstaat.

Tagged: ,

CONTACT


Neem voor nadere informatie contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar.